דלג לתוכן החדשות

המאבק למען העובדים

על החלמאות שבסגירת מפעל תפרון בגליל

 מאת אורן כספי 
 
לפעמים חדשות כלכליות כאלה מעלות בי תהיות לגבי כל גאוני הכלכלה הביביאיסטית. האנליסטים באוצר עם משכורות העתק שלהם, ומדיניות משרדם.

מדינת ישראל יכולה לספק עבודה למפעלים כמו תפרון ל 1000 השנים הבאות. מדי צה"ל מיובאים מסין, חלוקי הרופאים והאחיות מוצאים למכרזים פתוחים, למפעלים בסין, סרי לנקה ובירדן. ובטח יש עוד סקטורים דומים – לבוש מיוחד מתקציב המדינה שמוצא במכרזים החוצה.

השתגענו?

הגיע הזמן לסבסד הצעות של מפעלים ישראליים שמתחרים על אספקת ביגוד הממומן מתקציב המדינה.

כל ש"ח שהולך לסין נשאר שם. מאזן התשלומים של סין הוא חיובי בצורה קיצונית כלפי כל שאר המדינות כולל ישראל. לעומת זאת - ש"ח שנשאר בארץ מתגלגל בכלכלה שלנו דרך מספר ידיים וברובו חוזר לממשלה - דרך מע"מ, מס הכנסה, מס בריאות, ביטוח לאומי, מס ריווחי חברה, מיסי דיווידנדים, מיסי תחבורה למיניהם.

הרוב מתגלגל במדרון די תלול חזרה לקופת האוצר. אבל רק אם הכסף נשאר בארץ!

אז מה עושים גאוני הכלכלה שלנו? משווים הצעה סינית ב 1$ להצעה ישראלית ב 1.25$ ונותנים את החוזה לסינים.

ומה קורה עכשיו – 1000 איש באזור-ללא-תעסוקה-חלופית מפוטרים, מקבלים דמי אבטלה, קורסים להסבה (ולא מוצאים עבודה לאחר מכן), ביטוח לאומי, שירותי רווחה. מאבדים את הכבוד האנושי שלהם, משפחות סובלות והאוצר "חסך" 0.25$ לבגד - וזה עולה לו 2$ אחר כך ממשרדים אחרים, ותוכנית שיקום לא אפקטיביות.

היו ימים שאנשים עם מוח וציונות סבסדו את אינטל בקריית גת, ואת טאוואר במגדל העמק במיליארדים. ומה קרה? יש עבודה למאות אנשים ישירות בחברות האלה, יש עבודה במעגל השני לגננים במדשאות, לאנשי אבטחה, לזגגים, מוצרי משרד, פיצות, קייטרינג, טקסי, מלונות, ריהוט, ציוד מחשבים, מנקים, מנקי חלונות, אינסטלאטורים, מכבסות, חשמלאים.... עיר שלמה יכולה להתקיים מהעבודה הנוצרת במעגל השני. ומאיפה בא הכסף לכל המעגל השני הזה – בהתחלה מאותם מיליארד שח סובסידיה! אחר כך החברה מתחילה לייצא, הכספים נשארים בישראל, בקריית גת, אצל העובדים - והכל מתגלגל למעגל השני, וברובו בסוף מגיע לאוצר חזרה. דוגמא לכלכלה עם מחשבה.

ומה עושים הגאונים בתפרון? 

בדיוק ההפך. בשביל חסכון קטן בטווח הקרוב הורסים תעשיה ומפילים אחריה עוד פי 10 עובדים מהמעגל השני. חלקם ישרדו וחלקם לא. ומי ישלם על כ-ו-ל-ם – האוצר המטומטם. ולהרבה זמן.

ומה יגידו הבנק העולמי? וארגוני המדינות המתועשות?יישבו בג'נבה ויעכבו לנו את ההצטרפות למועדוני האיליטיסטים שלהם.

הם רוצים אותנו שם בפנים יותר ממה שזה יועיל לנו. כי ככה הם יכולים למנוע מאיתנו לעשות מה שעושים הסינים, היפנים, הצרפתים ועוד כל מיני מדינות מפותחות. כלכלה חצי סגורה.

הנזק העיקרי אם לא יקבלו אותנו לשם יהיה ששר האוצר הנכבד והנגיד המתורבת לא יוזמנו לפגישות הרבעוניות של ה ג'י 20 בפריז. בשביל זה 1000 איש הולכים הביתה, ואלפי אחרים במעגל השני נאבקים על קיומם. ככה מייצרים מיתון עמוק באזור כל כך רגיש לתעסוקה. ככה הורסים את כלכלת הפריפריה בצורה הכי יעילה.

רק אל תבואו אלינו אחר כך עם תוכניות לנגב ולגליל. כל התקציב הקיקיוני של ה 30 מיליון שח שהעבירו עכשיו ל80 רשויות, צריך ללכת לתפרון (ועוד מפעלים דומים) כסובסידיות למכרזים על מדי צבא/רופאים/אחריות, ולעוד מפעלים דומים בנאבקים על קיומם. ה"סובסידיות" האלה תורמות בעקיפין לכלכלה פי 10 מעלותן לעומת אופציית הוצאת החוזים לסין.

ממה נערי האוצר פוחדים? שיחשבו שהם סוציאל דמוקרטיים?

ודרך אגב – אני מניח שמאיר שמיר לקח דיווידנדים שם מתישהו.ושבכירים לקחו משכורות חסרות פרופורציה. הפעם נמחל על תליית שמיר-והבכירים בכיכר העיר לטובת תושבי סכנין ודיר חנה. אבל כאשר נסבסד מכרזים, נערי האוצר יוכלו להרוויח את לחמם ביושר. אין דיווידנדים בזמן הסובסידיות, משכורות בכירים תחת פיקוח. נציג האוצר במועצת המנהלים (כחלק מעבודתו – בלי משכורת שנייה).

כמו באמריקה!!!

עצוב ש

דווקא הטיעון (הנכון) שמגיע מהזוית הכלכלית לא מופיע כלל בעיתונות ובתקשורת. הסיווג האוטומטי בתקשורת הוא של דעות כאלה כ-"חברתיות", כאשר המרכאות מופיעות במקור, בעוד שהנימוקים (דוגמת רבע הדולר שחוזר דרך מיסים) אינם מושמעים.

פרסום תגובה חדשה

ערך מאפיין זה ישאר פרטי ולא יוצג באופן ציבורי.