הקמת חברה בחו"ל

הקמת חברה בחו"ל

אין זה פשוט להיות הבעלים של חברה בצורה מסודרת וחוקית וללא ספק זה הרבה יותר מאתגר ומורכב כאשר רוצים להקים חברה במדינה אחרת. לא רק רגולציות כלכליות וסטטוטוריות של ישראל יחולו על העסק הזה אלא גם אלה של המדינה המדוברת וצריך להבין לעומק את כל המשמעויות על מנת לדעת בדיוק איך יהיה הכי נכון לפעול כך שהחברה אכן תקום בצורה מוכרת, מסודרת וחוקית. המשמעות היא שאפשר יהיה לפעול בלי שום בעיה ולהציע שירותים ומוצרים לקהל רחב וגדול. הנחת המוצא היא שמי שבודק את האפשרויות להקים חברה בחו"ל עושה את זה אחרי שביצע את סקרי השוק הדרושים והוא יודע שהוא יכול לתת מענה לקהל רחב במיוחד של לקוחות.

מעדיפים לא לעשות את זה לבד? לפתוח חברה בחו"ל אנחנו בחברת משפטיים אקספרס נדאג לכם לכל הדברים מסביב בשביל שתוכלו להקים חברה בלי בעיות

איך מקימים חברה בחו"ל?

אין זה פשוט להקים חברה בחוץ לארץ, שכן לא תמיד ברור ומובן מי יכול או רשאי לעשות את זה. ברוב המקרים מי שרשאי לפתוח תיק ולפנות אל הרשויות המקומיות הוא תושב מקומי ולכן יש שתי אפשרויות – או שמדובר בישראלי שמחזיק באזרחות נוספות או שיש אנשים מקצועיים מקומיים שפועלים במדינה המדוברת מטעמו. כך הרישומים החוקיים יכולים להיות רשומים על שמם והם יכולים להיות שותפים פעילים בחברה המדוברת או רק להוות גורם מתווך בין החברה (לאחר שתקום) לבין הבעלים שהוא כאמור – ישראלי. יש כמה שלבים מוקדמים שצריך לבצע ובסיומם אפשר יהיה להכריז על החברה ולצאת לדרך לפעילות העסקית שלה.

 

במה כרוכה הקמת חברה בחוץ לארץ?

יש כל מיני נושאים ועניינים שצריך לקחת בחשבון וקשורים לבירוקרטיה כספית בעיקר – היכן ישולמו המיסים של החברה, מי קהל היעד שלה, האם נדרשים אישורים או תקנים כאלה ואחרים עבור המוצרים שלה וכמובן שהעסק עצמו חייב להיות חוקי, מוכר ומותר לפעילות. על מנת להראות שמדובר בחברה מוכרת ומסודרת צריך להמציא מסמכים משפטיים חתומים ואותנטיים שיופיעו בהם השמות של מחזיקי המניות, חברי הדירקטוריון וכמובן מחזיקי התפקידים הקשורים הלכה למעשה בתפקודה של החברה. במידה ומדובר, למשל, בחברה שצריכה לעשות שימוש במחסן או מרכז לוגיסטי בשטחה של מדינה אחרת – הרי שיהיה צורך להציג את כל האישורים הנדרשים על כך שהשטח מוחכר או מושכר כחוק וגם משולמים מיסים בהתאם.

 

למה צריך לשים לב בעת הקמת חברה בחוץ לארץ?

אין ספק שכדור הארץ כבר מזמן הפך לכפר גלובלי קטן וזה השיקול העיקרי של מי שמעוניין לפתוח חברה בחו"ל. יחד עם זאת, הרבה גבות יכולות להתרומם ולתהות על מהלך זה. יש מדינות שעד כה היו ידועות לשמצה, שכן פיקוח רופף של רשויות המיסים בהן אפשרו לחברות להתחמק מתשלומי מיסים ולכן אותן מדינות עלולות להפוך כיום לחשדניות ולא לאפשר לתושבים זרים להקים חברות בנקל. חשוב לדעת על כך על מנת להתכונן כראוי מבחינה בירוקרטית, שכן חברה שעומדת לקום ואין למקימיה שום כוונות להעלים מס או להשתמש במדינה כמקלט מס – הרי שתקבל את האישור להתחיל לפעול.

 

תחומי עניין ועסקים במדינות זרות

כמו בכל תחום עסקי ללא קשר למיקום הגאוגרפי – גם כאן מומלץ מאד לבצע את התהליך בליווי צמוד של אנשי מקצוע שמכירים את כל הניואנסים הקטנים שקשורים בהקמה של חברות יש מאין. אנשי מקצוע אלה גם יהיו דוברי השפה המקומית הנדרשת, יכירו את אופן הפעולה של רשויות המיסים והבירוקרטיה ויוכלו לסייע להתגבר על כל מכשול בדרך. אם הם מכירים את ההתנהלות של הלקוחות הפוטנציאליים אפשר יהיה לקבל מהם מידע מהותי בנוגע לפעילות החברה לאחר שתקום.

התקן הישראלי לבנייה ירוקה 5281

הבנייה הירוקה הפכה להיות בשנים האחרונות לדבר שכיח ונפוץ במחוזותינו. אם עד לפני כמה שנים היה מדובר על גחמה, כיום זוהי מציאות שהופכת להיות פופולארית.

NDA –  מה זה ולמה הוא חשוב

כששני גורמים, ישויות משפטיות שונות, בוחרים לנהל משא ומתן אחד עם השני, בין אם הוא יוביל בסופו של דבר להסכם ובין אם לאו, ואחת כמה

אל תעצרו כאן

יש עוד מה לגלות