NDA –  מה זה ולמה הוא חשוב

כששני גורמים, ישויות משפטיות שונות, בוחרים לנהל משא ומתן אחד עם השני, בין אם הוא יוביל בסופו של דבר להסכם ובין אם לאו, ואחת כמה וכמה אם הם בוחרים לשתף פעולה ולעבוד ביחד, הרי שהם נחשפים לחומרים ופרטים שונים שיכולים לעזור להם בהמשך הדרך, אם הם יחליטו להיפרד ולא לעבוד שוב ביחד, ואף לשתף פעולה עם היריבים של הצד השני.

מה שיכול למנוע בצורות שונות מצב כזה הוא הסכם NDA, הסכם סודיות. מדובר באחד הסכמים החשובים ביותר הקיימים היום בעולם העסקים, ואנחנו יכולים למצוא אותו בהרבה מאוד תחומים, ולא רק בקרב חברות גדולות במשק או בתחומים שלכאורה היינו מצפים למצוא אותו, כמו למשל רפואה, הייטק, שיווק ופרסום, אלא גם בתחומים רבים אחרים.

הסכם NDA, נועד להגן על שני הצדדים מפני מצב בו צד אחד או שניהם ישתמש במידע שהוא קיבל, צבר, נחשף אליו, בדרך כזו או אחרת, בזמן שיתוף הפעולה, מה שיכול להזיק לצד השני. חשוב להדגיש, הנזק יכול לבוא לידי ביטוי בצורות שונות ולאורך זמן.

מה המשמעות והחשיבות של NDA?

הרעיון של הסכם סודיות NDA, הוא למנוע מצב בו אחד הצדדים או שניהם משתמש במידע או דברים שהוא נחשף אליהם, באופן שיכול לפגוע בתהליכי פיתוח וייצור, שיווק ופרסום או בכל צורה אחרת בגורם איתו הוא היה קשור בחוזה ואפילו במצב בו הוא ניהל איתו משא ומתן.

הנה שתי דוגמאות למצבים הנ"ל:

דוגמא ראשונה – נניח ואנחנו מנהלים משא ומתן על השקעה בחברה מסוימת. סביר להניח שבעת ניהול מו"מ כזה, אנחנו נחשפים למידע כספי ואחר הקשור לחברה. בשביל שלא נעשה שימוש לא הוגן במידע הזה (לטובתנו או לטובת גורמים אחרים), הרי שנצטרך לחתום על הסכם סודיות בטרם ניכנס למשא ומתן, בו אנחנו מבטיחים לא לעשות שום שימוש במידע ולא לחשוף אותו בפני איש.

דוגמא שנייה – במצב בו אנחנו כבר סיימנו מו"מ וחתמנו על חוזה, סביר להניח שיחתימו אותו על הסכם סודיות המחייב שלא נחשוף מידע מסוים בזמן שאנחנו תחת חוזה וגם לאחר מכן, לתקופת זמן מסוימת. זאת על מנת לא לפגוע בגורם איתו אנחנו מקושרים או היינו מקושרים.

מי חותם על הסכם סודיות ובאילו מקרים הוא הכרחי?

הסכמי סודיות הם כלי מאוד חשוב בתהליכים שונים, עסקיים ואחרים. חשוב להדגיש, מדובר לכאורה על הסכם עסקי, למרות שלא תמיד קשורים אליו רק גורמים עסקיים. לעיתים גם אנשים פרטיים יבקשו להחתים על חוזה כזה במצבים מסוימים (למשל, אם הם מכניסים גורם מסוים לחייהם ומבקשים להימנע ממצב שהוא יחשוף את חייהם הפרטיים בפני התקשורת).

בדרך כלל הסכמי סודיות מיועדים לעובדים מן המניין או לא מן המניין, משקיעים פוטנציאליים, כלי תקשורת, ספקים ונותני שירותים, חוקרים ומפתחים, אנשי פרסום ושיווק, וכל גורם אחר שבא במגע עם בית העסק ויש רצון למנוע ממנו לעשות שימוש במידע אליו הוא נחשף במהלך תקופת ההתקשרות.

 

רכב

טיפול לרכב מיצובישי ירושלים – לא רק למען הבטיחות שלנו

הרבה פעמים נהוג להסתכל על טיפולים ברכב, מנקודת מבט "מה נכון בהיבט הבטיחותי". כלומר, היחס לטיפול ברכב הוא שיש צורך לבצע אותו בשביל לשמור על בטיחות הרכב והשימוש בו. מאחר ואנחנו משתמשים ברכב באופן תדיר, ואם הוא לא יהיה תקין אזי שאנחנו עלולים לסכן את עצמנו, נוסעים ונהגים אחרים, הרי שיש היגיון בכך שאנחנו בוחנים מה נכון לרכב מבחינה בטיחותית.

כיצד מטפלים בסגירת רווחים בשיניים

רווחים בין השיניים נפוצים לרוב בין השיניים הקדמיות, אולם עלולים להופיע גם בחלקו האחורי של הפה. תופעה זו מכונה בשפה המקצועית Diastema, ומתייחסת לרווח בין שתי שיניים או יותר. תופעה זו עשויה לנבוע ממספר סיבות, החל מאנטומיית הפה והלסת וצמיחה טבעית של שיניים מרוחקות זו מזו, וכלה בהרגלים ומאפייני התנהגות בתקופה בה מתפתחות השיניים ומבנה הלסת, דוגמת שימוש ממושך של ילדים במוצץ, או מציצת אצבע.

אל תעצרו כאן

יש עוד מה לגלות

רכב חדש

לקנות רכב או לשכור כשצריך? המדריך למתלבטים

החזקה ברכב פרטי היא צורך גדול בישראל, והיא מקנה לכל נהג חופש תנועה בכל רגע ביום. עם זאת, מחיר הרכישה של הרכב והעלויות השוטפות והוצאות לא צפויות יכולות להגיע לסכומים גבוהים, ויש מקרים שבהם השכרת רכב זמנית יכולה להיות פתרון משתלם יותר. איך תדעו באיזו דרך לבחור? הינה כמה טיפים והמלצות בנושא.

בית משפט

השפעות פסיכולוגיות של תלונות שווא

מי שהופנתה כנגדו טענת שווא, גם סתם כך, יודע עד כמה קשה הסיטואציה ועד כמה היא מתסכלת. אך הדבר הוא כאין וכאפס לעומת הגשת תלונת שווא למשטרה. המשטרה עושה את עבודתה, היא מקבלת תלונות מאנשים הטוענים כי נפגעו בפועל מדברים שונים.